Apare WordPress 3.9

Noa versiune majora de WordPress este de doua zile in Live Beta. Pentru a o testa, puteti instala un emulator de server pe pc, instalati un site wordpress si folositi plugin-ul WordPress Beta Tester. Noi am testat deja versiunea si astazi vorbim despre schimbarile si imbunatatirile majore aduse platformei.

Prima schimbare pe care am observat-o a fost widget live preview in Theme Customizer. Sincer, ma tot saturasem sa pun un widget din Admin, sa vad cum arata, sa merg inapoi la Admin, sa schimb etc.

Cu live preview poti vedea exact cum va arata un widget, lucru ce mi se pare foarte util. Ne va usura tuturor munca de customizare a unui sidebar.

Cea mai importanta si cea mai utila imbunatatire mi se pare cea pe partea de editor. Cu totii stim ca WordPress foloseste editorul open source TinyMCE. Softul a avut parte acum cateva saptamani de un update major iar WordPress il va include in noua versiune, WordPress 3.9.

De acum, poti vedea live cum va arata o galerie de imagini intr-un articol. Ai scapat de preview peste preview. Vezi direct in editor cum arata galeria si o customizezi pe loc.

O alta schimbare care va eficientiza procesul de creare a unui articol o reprezinta faptul ca de acum poti face drag and drop si din pc, n8u doar dintr-o pagina de internet. Editorul va incarca automat imaginea.

Dupa ce ai incarcat-o, daca vrei sa mai tai din ea, sa o micsorezi, o poti face. Editorul va oferi atat posibilitatea de crop cat si posibilitatea de micsorare a imaginii, tragand de colturile ei ca intr-un editor de imagine.

Pe final, mai amintim doar de faptul ca noua versiune de WordPress va avea si un playlist audio/video. Daca site-ul tau se foloseste mult de acest tip de continut, poti crea playlist-uri direct in WordPress media uploader. Abia astpet sa-l vad la treaba si pe promovare-seo.eu.

1 comment on “Apare WordPress 3.9”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Made with ❤️ by eAdvertising | Copyright Promovare SEO2023
Tech Nerd theme designed by Siteturner