Desi dispui de un sistem de incalzire inteligent, totusi lucrurile nu se prezinta asa cum te-ai fi asteptat? Daca sursa ta de incalzire este un sistem prin pardoseala, atunci asigura-te ca nu faci nici una dintre greselile mai jos mentionate, destul de frecvent intalnite de altfel. Probabil iti vine destul de greu sa te apuci de cautat neregulile care ar putea exista. Pentru a-ti usura munca, iti prezint in randurile de mai jos cateva dintre greselile cel mai des facute de cei care folosesc un astfel de sistem, poate te regasesti in vreuna din situatii.
Ce lungime maxima prezinta circuitul de incalzire in pardoseala?
Multi fac greseala de a utiliza circuite prea lungi, iar asta se intampla in general din cauza ca nu a existat un proiect bine stabilit, care sa ia in calcul si acest aspect. Stiai ca suprafetele radiante care au fost realizate pe circuit lung dispun de o putere mai mica, sunt favorizate caderile de presiuni si apar problemele de exploatare?
Cat trebuie sa aiba sapa pentru sistemul de incalzire prin pardoseala?
Nu este recomandata turnarea unei sape prea groase peste tevile de incalzire in pardoseala. Cand aceasta are grosimea suficienta, va asigura transferul termic necesar. Cand are peste 100 mm aceasta deja dobandeste calitati izolante, deci se reflecta intr-un transfer termic incetinit, lent.
Este posibila conectarea unei centrale termice in condensare la sistemul de incalzire in pardoseala care foloseste agent termic?
Este un sistem de montar destul de practicat, cu toate acestea este de preferat ca pentru suprafetele ce depasesc 100 mp sa se utilizeze atat o pompa suplimentara, cat si un separator hidraulic. Nu este suficienta pompa centralei termice pentru asigurarea necesarului incalzirii in pardoseala.
Ce favorizeaza pierderile de caldura si disconfortul termic?
Atunci cand locuinta nu este izolata corespunzator, sunt toate sansele sa fie favorizata pierderea a cantitati insemnate de caldura. Cu toate acestea, un motiv pentru care se simte un disconfort termic ar putea fi corelat cu lipsa unui termostat pentru incalzire in pardoseala. Acest tip de dispozitive te ajuta sa reglezi si sa mentii o temperatura optima in interior si este de preferat atat pentru a asigura ambientul dorit in interior, cat si pentru a face economii la caldura.
Este indicata incarcarea cu antigel a sistemului de incalzire in pardoseala?
Sansele ca temperatura din sapa sa favorizeze inghetul este destul de scazuta. Constituie cu siguranta o greseala o astfel de masura, intrucat astfel se reduce din performantele sistemului. Numai in conditiile in care exista un circuit de degivrare ar putea fi utilizat antigelul in instalatii.
Cand se recomanda montarea parchetului cu agent termic?
Din nou, o greseala este montarea finisajului final inainte de a se usca sapa complet. Aceasta trebuie sa fie la parametrii optimi si pentru a lipi parchetul, deci atentie sporita! Chiar dupa ce sistemul de incalzire in pardoseala este pus in functiune, finisajul va fi deteriorat.
Dispui de un sistem de incalzire prin pardoseala? In acest caz, iti recomand sa tii cont de greselile mai sus mentionate si sa eviti pe cat posibil sa le faci. Este vorba despre confortul tau, deci nu le pierde din vedere.