Cum functioneaza motoarele de cautare?

Despre SEO

Despre SEOImaginati-va un WWW (World Wide Web) ca o retea de opriri intr-un sistem de metrou intr-un oras mare. Fiecare oprire are propriul document unic, de cele mai multe ori acesta este o pagina web. Motorul de cautare are nevoie de o modalitate de a se „introduce” in intregul oras si sa gaseasca toate opririle pe drum, asa ca trebuie sa foloseasca cea mai buna modalitate disponibila, linkurile.

Strucutra de link-uri ale unui site, leaga toate paginile intre ele. Prin intermediul link-urilor, robotii automatizati ai motoarelor de cautare, numiti „crawleri” sau „spideri”, pot ajunge la miliarde de documente interconectate.

De indata ce motoarele de cautare gasesc aceste pagini, apoi descifreaza codul din ele si inmagazineaza piesele selectate in hard disk-uri masive, pentru a fi gasite mai tarziu cand sunt necesare pentru o interogare de cautare. Pentru a realiza aceste activitati monumentali de a mentine miliarde de pagini ce pot fi accesate intr-o fractiune de secunda, motoarele de cautare au construit centre de date in toata lumea.

Aceste facilitati de stocare monstruoase mentin miii de masinarii ce proceseaza canitati mari de informatii. La urma urmei, cand o persoana realizeaza o cautare a oricarui motor de cautare major, cer rezultate instantaneu, chiar si o amanare de 1 sau 2 secunde pot cauza dezafectare, asa ca motoarele de cautare muncesc din greu pentru a furniza raspunsuri pe cat de repede este posibil.

Motoarele de cautare sunt masinarii de raspunsuri. Cand o persoana cauta ceva online, necesita ca motorul de cautare sa caute in corpul sau de miliarde de documente si sa faca doua lucruri, prima data sa intoarca faptul daca aceste rezultate sunt relevante sau folositoare in interogarea de cautare, si in al 2-lea rand sa claseze aceste rezultate pentru a realiza folosire. Este atat relevant, cat si important in procesul de SEO, ce este menit sa fie influent.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Made with ❤️ by eAdvertising | Copyright Promovare SEO2023
Tech Nerd theme designed by Siteturner