Cum sa ai o locuinta pregatita pentru iarna in 5 pasi simpli

noul salus it500

Fie ca vrem, fie ca nu, sezonul rece bate la usa. Pentru ca facturile la incalzire sa nu fie ceva de speriat, sunt necesare cateva pregatiri. Despre acestea voi vorbi in randurile urmatoare, pentru ca fiecare dintre noi isi doreste un anume grad de confort termic in locuinta, fara sa fie nevoit sa plateasca sume uriase la intretinere.

Pasul 1: Izolatia peretilor

Specialistii spun – si realitatea confirma acest fapt – ca o izolatie inexistenta sau de proasta calitate se traduce printr-un consum mult mai ridicat de energie termica. E si logic: daca peretii locuintei nu sunt bine izolati, prin transfer termic, caldura se risipeste si sistemul de incalzire va apela la resurse suplimentare pentru a mentine temperatura optima in interior.

In plus, izolatia necorespunzatoare atrage dupa sine si neajunsuri precum condens, mucegai sau igrasie.

Asadar, un prim pas pentru a elimina toate aceste neajunsuri este o izolatie eficienta. In cazul in care nu esti sigur daca trebuie sau nu sa izolezi peretii, iti recomand sa apelezi la specialisti in domeniu pentru efectuarea unei scanari termice a acestora.

Pasul 2: Schimba usile si ferestrele

Daca acestea nu se inchid perfect etans, din nou, caldura din interiorul locuintei se va risipi mai repede. Ai ferestre si usi vechi? Inlocuieste-le! Acesta ar fi al doilea pas ce iti va asigura confort termic sporit, dar si un aspect de nou si modern locuintei tale.

Pasul 3: Treci de la sistemul public la centrala termica individuala

Investitia ti se va parea destul de costisitoare, dar pe termen lung e mai mult decat indicata. Gandeste-te la toate pierderile de pe retea pe care trebuie sa le suporti, la facturile de speriat din perioada iernii, dar si la reviziile la sistemele de termoficare care te-au lasat de-a lungul timpului fara caldura si apa calda.

Trecerea la centrala termica individuala te va scapa de toate aceste griji. Vei avea in locuinta confort termic sporit la costuri mai reduse si in timp vei amortiza si investitia facuta.

Pasul 4: Aeriseste caloriferele

In locuinta ta va fi mereu frig daca nu sunt aerisite caloriferele. Aces25tea nu se vor putea incalzi corespunzator, insa vestea buna e ca nu trebuie neaparat sa chemi un instalator pentru a le aerisi. Poti face asta si singur, insa inainte informeaza-te exact despre cum trebuie procedat.

Pasul 5: Controleaza si monitorizeaza temperaturile si consumul

Poate ca te intrebi cum ai putea face asta. Afla ca solutii exista, trebuie doar sa le cauti. Spre exemplu, la un moment dat am auzit despre noul Salus iT500. E vorba despre un termostat inteligent, care iti va eficientiza consumul de caldura din locuinta. In egala masura, iti va oferi si confortul termic pe care il cauti. Ceea ce e si mai bine e ca il poti controla de la distanta, prin conexiune internet, cu ajutorul unei aplicatii dedicate.

Cati dintre cei 5 pasi i-ai dus la indeplinire? Daca intr-adevar iti doresti sa ai parte de confort in locuinta, ii vei respecta pe toti. In caz contrar, vei indura teroarea facturilor uriase la incalzire si poate chiar si frigul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Made with ❤️ by eAdvertising | Copyright Promovare SEO2024
Tech Nerd theme designed by Siteturner