Cum sa eviti publicarea accidentala in WordPress

Ai publicat vreodata din greseala un articol pe blogul tau? Se poate intampla oricui. Chiar si cei mai experimentati bloggeri au apasat macar odata, din greseala, butonul publish. Recent, am gasit o modalitate de a evita publicarea automata a unui articol in wordpress si astazi voi impartasi cu voi aceasta metoda.

Publicarea accidentala a unui articol poate deveni o problema majora in momentul in care ai automatizat procesul de publicare a articolelor in social media sau cel de trimitere a noutatilor catre abonati. Pana cand realizezi ca ai facut o greseala, articolul este deja distribuit in retelele sociale si trimis la abonati si chair indexat de motoarele de socializare. Daca vrei sa eviti asta, urmeaza tutorialul.

Prima data va trebui sa instalati plugin-ul Publisher Confirmation. Plugin-ul functioneaza din prima si nu necesita nici o configurare separata.

Warning dialog box

Acum, de fiecare data cand apasati butonul Publish, plugin-ul va afisa o casuta de dialog ce intreaba „Are you SURE you want to publish this post?”. Apasa OK daca esti gata sa publici articolul sau Cancel daca ai dat click din greseala pe butonul Publish.

Plugin-ul Publish Confirmation nu a mai fost actualizat de peste doi ani. Asta nu e o problema in conditiile in care el functioneaza foarte bine cu ultima versiune de wordpress, WordPress 3.8.1 si probabil nu are nevoie de un update. Totusi, intelegem ca anumiti utilizatori ar putea fi enervati de folosirea unui vechi plugin. Ei bine, de vreme ce conceptul din spatele plugin-ului e destul de simpu, poti sa il implementezi singur, cu ajutorul codului de mai jos introdus in fisierul functions.php al temei:

// This is the confirmation message that will appear.
$c_message = 'Are you SURE you want to publish this post?';

function confirm_publish(){

global $c_message;
echo '<script type="text/javascript"><!--
var publish = document.getElementById("publish");
if (publish !== null) publish.onclick = function(){
	return confirm("'.$c_message.'");
};
// --></script>';
}
add_action('admin_footer', 'confirm_publish');

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Made with ❤️ by eAdvertising | Copyright Promovare SEO2023
Tech Nerd theme designed by Siteturner