Pentru programatori – Featured images sau post thumbnails in WordPress

imagine reprezentativa

Nota: tot ce veti gasi mai jos necesita cunostinte de codare

Ghid despre featured image si post thumbnails in WOrdpress pentru cei care dezvolta teme

In articolul de aici am vorbit despre cum sa setezi un post thumbnails sau featured image in WordPress. In acest articol vom oferi mai multe detalii, in special pentru programatori si dezvoltatori de teme WordPress.

Este posibil sa ai in fata o tema care nu suporta featured images. In acest caz, poti adauga asta in tema. Daca stii sa editezi fisierile unei teme si stii putin CSS, poti face asta de unul singur.

Pentru a adauga suport pentru featured image in WordPress, trebuie sa adaugi aceasta linie de cod in fisierul functions.php al temei:

add_theme_support( 'post-thumbnails' );`

Acest cod va activa optiunea de featured image pentru posturi si pagini WordPress. Totusi, in momentul in care setezi o imagine reprezentativa, nu va aparea automat in tema WordPress. Pentru a afisa post thumbnails in tema ta, trebuie sa editezi template-ul si sa adaugi aceasta linie de cod in locul in care doresti sa afisezi acea imagine reprezentativa:

<?php the_post_thumbnail(); ?>

Pentru a seta marimea imaginii pentru featured image, trebuie sa adaugi urmatoarea linie de cod in functions.php:

set_post_thumbnail_size( 50, 50);

Poti de asemenea sa setezi marimi suplimentare. De exemplu:

// Image size for single posts
add_image_size( 'single-post-thumbnail', 590, 180 );

In acest exemplu am adaugat o noua imagine numita single-post-thumbnail. Pentru a folosi aceasta marime a imaginii in tema, va trebui sa o adaugam in fisierul temei potrivit.

Daca ai incarcat anterior imagini featured insa ele apar in continuare cu alte marimi, trebuie sa redenerezi thumbnailuri si marimi de imagine pentru posturile vechi. Mai jos este un exemplu:

<?php the_post_thumbnail( 'single-post-thumbnail' ); ?>

Aceasta este versiunea de baza pentru a adauga featured images in temele care nu au in mod default asta. In continuare, puteti sa efectuati orice tip de customizare doriti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Made with ❤️ by eAdvertising | Copyright Promovare SEO2024
Tech Nerd theme designed by Siteturner