SEO si Semantic HTML

De ce ar trebui sa folosesc Semantic HTML?

Pentru ca SEO si Semantic HTML-ul sunt prieteni foarte buni. Ar putea sa aiba deseori conflicte de interese insa per total, sunt prieteni. Scopul SEO este sa ajute motoarele de cautare sa inteleaga mai bine o pagina si sa o vada mai bine. De vreme ce un spider al unui motor de cautare are mai putine capacitati decat un screenreader, are nevoie de mai multa ghidare pentru a determina scopul, structura si subiectul unei pagini. Semantic HTML pune la dispozitie acea structura.

Semantic HTML incearca sa explice sensul prin cuvintele si tag-urile de pe o pagina. Incearca sa vezi acest lucru in felul urmator: continutul unei pagini sunt cuvintele pe care le vorbesti. Tag-urile pun la dispozitie structura, intonatia, pauzele si chiar aspectul articolului. Practic, tagurile sunt jumatate din mesaj.

Structura site-ului

Structura site-ului trebuie sa puna la dispozitie motoarelor de cautare un mod clar in care sa descopere ce pagina a site-ului tau vorbeste despre un anumit subiect. Acest lucru poate fi inbunatatit prin Semantic HTML.

Structura Paginii

O pagina consta dintr-un titlu, unul sau mai multe headings si continut. Acest continut poate fi paragrafe de text, liste, citate, imagini si tabele. Toate aceste tipuri de informatie au propriile tag-uri.

Headings, de la h1 la h6

Un document bun are headings si subheadings pentru ca aceste headings fac mai usoara determinarea subiectului unei pagini. Aceste headings pornesc de la h1 la h6.

Imaginile

Singura variabila semantica in cazul imaginilor este atributul alt si ar trebui folosit daca imaginea adauga inteles articolului.

Tabele

Iata cum poti sa-ti imbunatatesti valoarea semantica a tabelelor:

-foloseste th (table headings) pentru fiecare tabel

-daca poti, foloseste sectiunile thead, tbody si tfoot pentru a sectiona corect tabelul tau

-pune la dispozitie o descriere a tabelului

Prin folosirea semantic HTML poti crea pagini mult mai accesibile atat pentru persoane cu dizabilitati cat si pentru motoarele de cautare!

1 comment on “SEO si Semantic HTML”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Made with ❤️ by eAdvertising | Copyright Promovare SEO2023
Tech Nerd theme designed by Siteturner